Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

KAKO POSTATI ODGOVORAN GRAĐANIN – UČENICI U POSJETI NAČELNIKU

Općinu Vođinci 5.12.2018.godine su posjetili učenici 4a i 4b razreda u pratnji svojih učiteljica Natalije Bošnjaković i Marije Jakab. Učenici su donijeli poklone koje su zajedno sa svojim učiteljicama napravili.

Budući trenutno obrađuju nastavnu jedinicu „Kako biti odgovoran građanin“ došli su se pobliže upoznati s radom općinskog načelnika Martina Kordića i njegovim odgovornostima, te s radom i odgovornostima ostalih zaposlenika Općine Vođinci. Nakon što ih je načelnik upoznao sa svojim radnim obvezama i odgovornostima učenici su postavljali pitanja načelniku. Bilo je zanimljivih pitanja i prijedloga vezanih za život u našem selu kao naprimjer „kada će se popraviti cesta u Vinogradskoj“, „zašto ne bi napravili bazen u školskoj dvorani“, „trebali bi napraviti zoološki vrt“….

Načelnik i učenici su sklopili partnerstvo za novi projekt „KAKO POBOLJŠATI ŽIVOT U NAŠEM SELU“. Učenici imaju obvezu napisati svoje prijedloge, obrazložiti ih i nacrtati, a najbolji prijedlog načelnik će nagraditi i svakako uzeti u razmatranje u svom radu.

Susret s učenicima završio je slatko s puno bombona i zajedničkim fotografiranjem, te s obećanjem da će se kao odgovorni mještani svoga sela prihvatiti svojih partnerskih obveza,  biti još bolji učenici, odgovorno ispunjavati svoje školske obveze jer nikad se ne zna, možda baš Lucija, Nadja, Filip ili Dominik budu jednog dana načelnici našeg lijepog sela.

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content